Over ons

Chericoni, opgericht in 1966, is een Nederlands-Italiaans lampenmerk met een bijzondere oorsprong. Het verhaal begon toen Umberto Chericoni met zijn gezin naar Nederland verhuisde en een Italiaanse lamp meebracht. Deze lamp maakte indruk op iedereen die het gezin bezocht. Tijdens een bezoek aan zijn thuisland Italië besloot Umberto Chericoni een doos vol van deze lampen mee terug te nemen naar Nederland. Dit was het moment waarop het idee ontstond om Italiaanse lampen in Nederland te gaan verkopen, en zo werd Chericoni verlichting geboren.

Nu, bijna 60 jaar later, blijft Chericoni Lighting als lampenmerk voortbestaan, maar het heeft de Hollandse nuchterheid naadloos weten te verbinden met de verfijnde flair van Italiaans design. Dit resulteert in Chericoni lampen die zowel sterk als bijzonder zijn en perfect aansluiten bij de woontrends.

Met onze passie voor verlichting willen we je inspireren en begeleiden bij het vinden van de perfecte lamp. We doen altijd net dat beetje extra om onze klanten tevreden te maken, zodat ze van hun huis een warm en sfeervol thuis kunnen maken.