Skip to content

Verbind je binnen- en buitenruimte met binnenverlichting

We hebben het allemaal wel eens op tv voorbij horen komen “zo gaan we binnen met buiten verbinden”, maar hoe kan je binnen en buiten verbinden met behulp van verlichting? Binnenverlichting is niet alleen functioneel; het kan ook dienen als een krachtig middel om een naadloze overgang tussen je binnen- en buitenruimte te creëren. In dit blog ontdek je hoe binnenverlichting de verbinding tussen huis en tuin kan versterken, waardoor een uitnodigende en samenhangende sfeer ontstaat. Hieronder geven we je 6 tips die kunnen helpen met de verbinding tussen binnen en buiten!

 

  1. Verlichting als framing:
   Maak gebruik van binnenverlichting om ramen en deuren als natuurlijke kaders te benadrukken. Hang bijvoorbeeld subtiele, decoratieve lampen bij deuren die toegang geven tot de tuin. Dit creëert een visuele verbinding tussen de binnen- en buitenruimte.

  1. Slimme verlichtingsscenario’s:
   Maak gebruik van slimme verlichtingssystemen om scenario’s te creëren die de overgang van binnen naar buiten vergemakkelijken. Programmeer bijvoorbeeld lichtinstellingen die zich aanpassen aan de tijd van de dag, waardoor een geleidelijke verandering in sfeer ontstaat.

  1. Spiegelende elementen:
   Integreer spiegelende elementen in je interieur, zoals spiegels of glazen decoratieve objecten. Deze elementen reflecteren niet alleen natuurlijk licht, maar creëren ook een gevoel van ruimte en openheid, waardoor de grens tussen binnen en buiten wordt vervaagd.

  1. Binnen-tuin integratie:
   Laat je interieur naadloos overvloeien in je tuin door planten en groen in je verlichtingsontwerp op te nemen. Hang bijvoorbeeld hanglampen boven een binnentuin of plaats vloerlampen naast grote kamerplanten om de natuurlijke schoonheid van je tuin naar binnen te halen.

  1. Aanpasbare verlichting:
   Investeer in lampen met aanpasbare kleurtemperaturen om de sfeer binnen te kunnen afstemmen op de buitensfeer. Op deze manier kun je de verlichting in je huis synchroniseren met het natuurlijke lichtniveau buiten.

  1. Buitenverlichting van binnenuit bedienen:
   Maak gebruik van slimme technologie om je buitenverlichting van binnenuit te bedienen. Hiermee kun je de verlichting in je tuin aanpassen aan je binnenverlichting, zodat de overgang tussen de twee naadloos aanvoelt.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK

FSC Keurmerk

Als bedrijf zijn we altijd bezig met duurzaamheid en proberen we op zoveel mogelijk manieren een steentje bij te dragen. Bij het ontwerpen van de lampen denken we altijd aan
Lees meer >

Meerdere lampen uit dezelfde serie: Do or Don’t?

Wil je jouw interieur herinrichten en ben je opzoek naar leuke verlichtingsoplossingen? Misschien zijn meerdere lampen uit dezelfde serie wat voor jou! Het plaatsen van lampen uit dezelfde serie heeft
Lees meer >

2e kans verpakkingen

We hebben deze trend de laatste tijd al vaak voorbij zien komen, maar in 2024 is de organische woonstijl helemaal in! Deze woonstijl kenmerkt zich door afgeronde vormen, natuurlijke materialen
Lees meer >