Skip to content

De juiste lamp voor jouw organische interieur

We hebben deze trend de laatste tijd al vaak voorbij zien komen, maar in 2024 is de organische woonstijl helemaal in! Deze woonstijl kenmerkt zich door afgeronde vormen, natuurlijke materialen en een gevoel van zachtheid. De stijl creëert een comfortabele uitstraling door het gebruik van zachte kleuren en stoffen. Een essentieel onderdeel voor het creëren van een warme en uitnodigende organische sfeer is de keuze van de juiste verlichting.

Verlichting met organische vormen

De basis van deze woonstijl zijn meubels met ronde vormen zoals een salontafel of eettafel met een ronde, niervormige vorm. Zelfs kasten en tv-meubels met afgeronde hoeken zijn te vinden bij deze woonstijl. Verlichting die past bij de organische woonstijl kenmerken zich door zachte lijnen en vloeiende vormen. Hanglampen met een organische structuren, zoals ronde of asymmetrische vormen, zijn perfect boven een eettafel of centrale ruimte.

Natuurlijke materialen

De naam van deze woonstijl verraad het al: het gebruik van natuurlijke, organische materialen. Lampen gemaakt van bamboe, rotan of lichtdoorlatend glas geven een natuurlijke uitstraling aan jouw interieur. Deze materialen zorgen voor een zachte verspreiding van het licht en een rustgevende look.

In de Chericoni collectie kan je verschillende soorten lampen kiezen die gemaakt zijn van deze materialen. Kies bijvoorbeeld voor de serie Diagonaal, gemaakt van bamboe en in verschillende varianten, vormen én maten beschikbaar.

Indirect licht

Lampen met gebogen, zachte contouren voegen een vleugje van de woonstijl toe aan het interieur, dat is inmiddels duidelijk. Maar verlichting speelt ook een belangrijke rol bij deze woonstijl. Lampen die het licht zacht verspreiden, creëren een warme gloed die perfect past bij de zachte en vriendelijke esthetiek van de afgeronde woonstijl. Dit kan je creëren door gebruik te maken van de juiste lichtbron. Wil je een warme sfeer in huis brengen? Kies dan voor minder dan 400 lumen voor het gewenste resultaat.

 

Verlichting voor in een organisch interieur zorgt ervoor dat het plaatje helemaal kloppend is. Kies lampen die de vloeiende elegantie van organische vormen benadrukken en een warme sfeer in je huis brengen. Nog niet genoeg geïnspireerd? Bekijk dan de rest van onze collectie online en vind jouw perfecte lamp.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK

Geen plastic meer bij Chericoni

Tijdens het verzenden van lampen is het belangrijk dat deze heel bij je thuis aankomt, daarom besteden we veel aandacht aan het goed inpakken van de lampen.
Lees meer >

2e kans verpakkingen

We hebben deze trend de laatste tijd al vaak voorbij zien komen, maar in 2024 is de organische woonstijl helemaal in! Deze woonstijl kenmerkt zich door afgeronde vormen, natuurlijke materialen
Lees meer >

Vloerlampen: Verlichting en Stijl in Één

Vloerlampen zijn meer dan alleen functionele lichtbronnen; ze zijn de perfecte balans tussen nut en esthetiek. Deze staande armaturen verlichten niet alleen donkere hoeken en ruimtes, maar voegen ook een
Lees meer >